
Μπουγάτσα με κρέμα
H μπουγάτσα με κρέμα είναι ένα αγαπημένο γλυκό σε όλη την Ελλάδα. Με την συνταγή που ακολουθεί θα δούμε πώς μπορεί να αποτελέσει μία ενδιαφέρουσα επιλογή για την περίοδο της νηστείας ή για ένα λιγότερο “ένοχο” πρωινό μέσα στο Σαββατοκύριακο ή για ένα γρήγορο σπιτικό γλυκό. Η αντικατάσταση του αγελαδινού γάλακτος με γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό γάλα και η προσεκτική προσθήκη λιπαρών στο γλυκό μας, μπορεί να μειώσει αρκετά τις θερμίδες του τελικού προϊόντος, με αποτέλεσμα να μπορούμε να το φτιάχνουμε συχνότερα ή να καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα. Ακόμη, η συγκεκριμένη φυτική κρέμα από μόνη της, μπορεί να αποτελέσει μία πρόταση για γρήγορο γλυκό, καθώς με το που είναι έτοιμη μπορούμε να την μοιράσουμε σε μπολάκια και μόλις κρυώσει να την απολαύσουμε.



Μπουγάτσα με φυτική κρέμα
Εκτέλεση: 50 Λεπτά
Σύνολο: 50 Λεπτά
Μερίδες 5 μερίδες

Συστατικά
Θα χρειαστούμε:
- 1L γάλα αμυγδάλου*
- 150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 100γρ. ζάχαρη**
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1κ.σ. βούτυρο
- 10 φύλλα Βηρυτού ή κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
- 1κ.γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
** Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το πόσο γλυκιά επιθυμείτε να είναι η κρέμα σας.