Θάλεια Μαραγκοπούλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ομελέτα

H ομελέτα είναι ένα φαγητό που μπορεί να ενσωματωθεί ισάξια στο καθημερινό μας διαιτολόγιο ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Είναι υψηλής πρωτεϊνικής αξίας και αποτελεί κατά συνέπεια ένα ιδανικό γεύμα για αθλητές και αθλούμενους. Μπορούμε μέσα να προσθέσουμε οτιδήποτε μας αρέσει από υλικά (τυριά, αλλαντικά, λαχανικά) αρκεί να μην αυξήσουμε πολύ την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η πρωτεΐνη των αυγών (αλβουμίνη) περιέχεται στο ασπράδι, ενώ τα λιπαρά και οι περισσότερες θερμίδες στον κρόκο. Άρα φτιάχνοντας μία ομελέτα με βάση το ασπράδι και όχι ολόκληρο το αυγό, έχουμε ξεκάθαρο θερμιδικό και πρωτεϊνικό κέρδος.

Ομελέτα με ασπράδι αυγού

Προετοιμασία: 5 Λεπτά
Εκτέλεση: 15 Λεπτά
Σύνολο: 20 Λεπτά
Μερίδες 1 μερίδα

Συστατικά

Θα χρειαστούμε:
  • 250γρ. συσκευασμένο ασπράδι αυγού*
  • 1κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 5 μανιτάρια φρέσκα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 πιπεριά
  • Μπαχαρικά
  • 1κ.σ. τυρί light

Εκτέλεση

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αλείφουμε με ένα πινέλο ή μια χαρτοπετσέτα.
2. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
3. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
4. Προσθέτουμε το ασπράδι αφού ανακινήσουμε ελαφρώς τη συσκευασία.
5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα λαχανικά και το τυρί και γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
🖶
* Αντί για την έτοιμη συσκευασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ασπράδι από κανονικά αυγά διαχωρίζοντας τα από τον κρόκο.
Κατεβάστε εύκολα το δωρεάν E-book!Κάνουμε μία νέα και πιο αποτελεσματική προσπάθεια.

Θα λάβετε στο email σας τον δωρεάν ηλεκτρονικό οδηγό, μετά τη συμπλήρωση της φόρμας.