Θάλεια Μαραγκοπούλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Θάλεια Μαραγκοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» στην κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Καματερό, σχεδιάζοντας εξατομικευμένα διαιτολόγια για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις.

Έχει συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με τίτλο «Συμμαχία για την Υγεία-Διατροφή: Παρεμβατικά προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων».

Ήταν μέλος της έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα οφέλη και τις επιπτώσεις της νηστείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε χρόνιες παθήσεις.

Είχε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI)» που διεξήχθη σε παιδιά δημοτικού.

Συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα που αφορά τη μελέτη της ιρισίνης του ορού σε στρατιώτες και φαντάρους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Απέκτησε κλινική εμπειρία στο διαιτολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», στα πλαίσια Πρακτικής Άσκησης.

Ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) για ενάμιση χρόνο, όπου διεξήγαγε πείραμα με θέμα την «Διατροφική παρέμβαση με κελυφωτό φιστίκι σε διαβητικά ζωικά πρότυπα».

Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και των παιδιών σε θέματα διατροφής, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Δράσεις ενημέρωσης για τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε σχολεία».

Τον Ιούνιο του 2019 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο συνέδριο του Greek Lipid Forum, παρουσιάστηκε μέρος της εργασίας με τίτλο «Dietary pistachio (Pistacia vera L.) balances intestinal microbiota in streptozotocin-induced diabetic rat» στην οποία συμμετείχε.

Από τον Αύγουστο του 2014 συνεργάζεται με το ποδοσφαιρικό σωματείο του Α.Ο. Συκαμίνου με τα τμήματα ανδρών και παίδων διεξάγοντας τις ανθρωπομετρικές μετρήσεις, την αξιολόγηση κατάστασης θρέψης και ορισμένα εργομετρικά τεστ σε όλους τους αθλητές.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 συνεργάζεται και αρθρογραφεί για το μεγαλύτερο portal διατροφής και άσκησης στην Ελλάδα, το Fitness Motivation Hellas.

Τέλος, από το Σεπτέμβριο του 2020 αποτελεί ως Διατροφολόγος μέλος του staff των Προ-εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Δυτικής Αττικής, σε μία προσπάθεια για κάτι καινοτόμο στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο. Με νέες ιδέες και μεγάλη υποστήριξη, συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων αθλητών αλλά κυρίως ανθρώπων, που θα μπορέσουν να στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες και να σταθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Γιώτα Δέδε

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, την οποία θεωρεί πρωταρχικό μέλημα ενός επιστήμονα υγείας, ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στον τομέα «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργειών».

Εργάστηκε στο γενικό νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στα πλαίσια πρακτικής άσκησης, όπου ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα κλινικών περιστατικών.

Έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβουλευτικής «Health Coaching» ψυχολογικής προσέγγισης της παχυσαρκίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση στη μείωση του σωματικού βάρους χρόνια υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, χωρίς τη χρήση δίαιτας αλλά μέσω τροποποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς.

Από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στο γραφείο μας ως Διαιτολόγος, αναλαμβάνοντας φυσιολογικά και κλινικά περιστατικά.

Κατεβάστε εύκολα το δωρεάν E-book!Κάνουμε μία νέα και πιο αποτελεσματική προσπάθεια.

Θα λάβετε στο email σας τον δωρεάν ηλεκτρονικό οδηγό, μετά τη συμπλήρωση της φόρμας.