Θάλεια Μαραγκοπούλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Carbonara light

Μπορεί η καρμπονάρα να είναι ένα από τα πιο εύκολα και δημοφιλή πιάτα, δεν παύει όμως να μας γεμίζει με αρκετές θερμίδες. Ας δούμε πως μπορούμε να την απολαύσουμε στην πιο ελαφριά εκδοχή της και ταυτόχρονα να παραμείνει νοστιμότατη και θελκτική. Τις περισσότερες φορές για να κάνουμε μία συνταγή πιο light και υγιεινή, αρκεί να αντικαταστήσουμε τα πλήρη προϊόντα με προϊόντα χαμηλών λιπαρών. Έτσι και εδώ λοιπόν, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τα παχυντικά συστατικά (κρέμα γάλακτος, τυρί, μπέικον) με τα πιο διαιτητικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε αμέσως να μειώσουμε τις θερμίδες περίπου στο μισό. Το μοναδικό που μένει είναι να είμαστε προσεκτικοί και στον τρόπο μαγειρέματος και έτσι καταφέρνουμε να φάμε μία καρμπονάρα χωρίς τύψεις και ενοχές.

Carbonara light

Προετοιμασία: 5 Λεπτά
Εκτέλεση: 40 Λεπτά
Σύνολο: 45 Λεπτά
Μερίδες 2 μερίδες

Συστατικά

Θα χρειαστούμε:
  • 250γρ. μακαρόνια
  • 175γρ. τυρί κρέμα active
  • 1/4φλ. νερό
  • 2κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1φλ. λευκά μανιτάρια κομμένα
  • 2-3 φέτες γαλοπούλα βραστή*
  • 2κ.σ. τυρί light

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα μακαρόνια με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Κόβουμε τα μανιτάρια και την γαλοπούλα σε φέτες.
3. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
4. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά τους.
5. Προσθέτουμε την γαλοπούλα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
6. Αμέσως μετά βάζουμε το τυρί κρέμα στο τηγάνι μαζί με το νερό και βράζουμε το μίγμα για περίπου 5 λεπτά.
7. Μόλις δέσει προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
8. Τέλος, βάζουμε στο τηγάνι τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν.
🖶
* Μπορούμε να βάλουμε εναλλακτικά γαλοπούλα καπνιστή ή φέτες ψητού κοτόπουλου.
Κατεβάστε εύκολα το δωρεάν E-book!Κάνουμε μία νέα και πιο αποτελεσματική προσπάθεια.

Θα λάβετε στο email σας τον δωρεάν ηλεκτρονικό οδηγό, μετά τη συμπλήρωση της φόρμας.