
Carbonara light
Μπορεί η καρμπονάρα να είναι ένα από τα πιο εύκολα και δημοφιλή πιάτα, δεν παύει όμως να μας γεμίζει με αρκετές θερμίδες. Ας δούμε πως μπορούμε να την απολαύσουμε στην πιο ελαφριά εκδοχή της και ταυτόχρονα να παραμείνει νοστιμότατη και θελκτική. Τις περισσότερες φορές για να κάνουμε μία συνταγή πιο light και υγιεινή, αρκεί να αντικαταστήσουμε τα πλήρη προϊόντα με προϊόντα χαμηλών λιπαρών. Έτσι και εδώ λοιπόν, το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τα παχυντικά συστατικά (κρέμα γάλακτος, τυρί, μπέικον) με τα πιο διαιτητικά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε αμέσως να μειώσουμε τις θερμίδες περίπου στο μισό. Το μοναδικό που μένει είναι να είμαστε προσεκτικοί και στον τρόπο μαγειρέματος και έτσι καταφέρνουμε να φάμε μία καρμπονάρα χωρίς τύψεις και ενοχές.



Carbonara light
Προετοιμασία: 5 Λεπτά
Εκτέλεση: 40 Λεπτά
Σύνολο: 45 Λεπτά
Μερίδες 2 μερίδες

Συστατικά
Θα χρειαστούμε:
- 250γρ. μακαρόνια
- 175γρ. τυρί κρέμα active
- 1/4φλ. νερό
- 2κ.γλ. ελαιόλαδο
- 1φλ. λευκά μανιτάρια κομμένα
- 2-3 φέτες γαλοπούλα βραστή*
- 2κ.σ. τυρί light