Θάλεια Μαραγκοπούλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Ρόφημα σοκολάτας

Και ποιος δεν λατρεύει μια ζεστή σοκολάτα ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα; Ίσως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε να την γευτούμε με μία εναλλακτική πηγή γάλακτος όπως το γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας. Τα γάλατα φυτικής προέλευσης εκτός από την πλούσια γεύση που δίνουν στο ρόφημά μας, αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και μετάλλων (π.χ. ασβέστιο και μαγνήσιο), περιέχοντας παράλληλα λιγότερες θερμίδες και λιπαρά συγκριτικά με το αγελαδινό γάλα. Επιπλέον, ενδείκνυνται για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή με αλλεργία στην πρωτεΐνη γάλακτος, για όσους ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή και γενικότερα για όσους αποφεύγουν προϊόντα ζωικής προέλευσης. Εκτός από το σπίτι, μην διστάσετε να τη ζητήσετε και στην καφετέρια, καθώς όλο και περισσότερα μαγαζιά διαθέτουν πλέον τέτοια προϊόντα.

Ρόφημα σοκολάτας

Εκτέλεση: 10 Λεπτά
Σύνολο: 10 Λεπτά
Μερίδες Ατομική μερίδα

Συστατικά

Θα χρειαστούμε:
  • 200ml γάλα αμυγδάλου*
  • 1κ.γλ. κακάο
  • 1κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπρίκι το γάλα με το κακάο.
2. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζάχαρη.
3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και να γίνει το ρόφημά μας όσο παχύρρευστο επιθυμούμε.
🖶
* Προτείνεται το γάλα αμυγδάλου γιατί είναι το χαμηλότερο θερμιδικά.
Κατεβάστε εύκολα το δωρεάν E-book!Κάνουμε μία νέα και πιο αποτελεσματική προσπάθεια.

Θα λάβετε στο email σας τον δωρεάν ηλεκτρονικό οδηγό, μετά τη συμπλήρωση της φόρμας.